De PS4 door een Nintendofan bril

Hoe kijk ik naar de PlayStation 4 vanuit een fan van Nintendo producten. Natuurlijk is dit allemaal aannames en geraad van mij uit maar dit is wat mij opviel aan de PS4 aankondiging.

  • Snelle PC processor en grafische chip in één. Net als mijn Laptop draait de PS4 straks een AMD API een chip met ingebouwde grafische chip. Dit verkort de route die de signalen onderweg zijn tussen rekenchip (CPU) en videochip (GPU) en is dus sneller. Heel mooi allemaal maar dat heeft de WiiU ook (alleen die heeft geen PC (x86) chip).
  • 8 Kernen in de CPU die op een onbekende snelheid hun werk doen. de WiiU draait op waarschijnlijk  1,2 GHZ en heeft maar 3 kernen die tegelijk samen 6 taken kunnen uitvoeren.
  • 8 GB geheugen WOW dat is echt super veel vooral voor een console PC’s worden al jaren met 4 of meer GB geleverd maar voor een console was de WiiU met 2 GB (waarvan 1 GB niet te benaderen is omdat het voor het systeem is) toch heel mager bij af. Even ter vergelijking een xbox 360 heeft 512 MB en een PS3 heeft 512 MB.
  • Touchpad op de controller, tja dat heeft de WiiU ook die heeft zelfs een touchscreen.
  • Online mogelijkheden en online delen van video clips, in tegenstelling tot leuke tekeningen en plaatjes in de Miiverse. Het viel mij op de de mannen van Weekend Confirmed (een podcast) hier helemaal ape geil over zijn. Terwijl het systeem al werkzaam is op de WiiU en daar juist super leuk is omdat je kleine berichtjes doet en andere dingen.

Ik klink niet echt overdonderd, tja de PS4 is een mooi ding met heel veel geheugen maar ik zie een probleem voor de PS4. Het is namelijk de “altijd opnemen zolang je speelt” optie. De PS4 heeft wel 8 GB maar dat heeft mijn digitale TV kastje ook. Hiermee kan ik mijn beeld op pauze zetten. Ik kan volgens mij 1 uur beeld op pauze zetten voor het stopt. 8Gb = dus 1 uur HD film opnemen op 1080i. Nu gaat de PS4 niet ja laatste uur elke keer laten opnemen maar stel ze nemen de laatste 15 minuten op met 1080P dan heb je daar toch al snel 4 GB voor nodig. Dit verkleint het geheugen van de PS4 dus met 50% dan heb je nog gigantisch veel geheugen om mee te werken geloof me. Ik denk dat het zo iets zal zijn, 1 GB voor het systeem, 2 GB voor het spel 1 GB voor het grafisch gebeuren 4 GB voor opnemen laatste 15 minuten van de spel. Dan heb je totaal 3 GB om mee te werken.

Als ik alles zo optel is de PS4 dus exact 3 keer zo sterk als de WiiU, daar kun je hele mooie spellen op spelen geloof me maar de overgang is niet zo gigantisch dat ik er vanuit mijn stoel van val.

Advertentie

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 25 februari 2013, in Blog, Fan, Nintendo, WiiU en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: