Diablo 3, demonisch voor mijn hoofd.

Zoals ik eerder heb bericht is de Nintendo Switch de machine waar alle uitgevers hun spellen op willen draaien. Dit geeft ook rare onvoorziene problemen. Mijn huidige probleem is dat ik niet kan stoppen met Diablo 3 spelen. 


Op 2 november kwam Diablo 3 op een Nintendo apparaat uit, het was de laatste console waar nog gen Diablo op is uitgekomen. De vorige generatie playstations en xboxen hebben hem al gehad, en ook de huidige generatie kan genieten van Diablo 3. Ik keek er heel erg naar uit, Diablo 3 staat te boek al een geweldige game. Dus op 2 november liep ik in de stad om een doosje met Diablo 3 te scoren missie geslaagd thuis gekomen gelijk de cart erin en spelen maar…

Dat bleek een gevaarlijke bezigheid te zijn, ik kan niet meer stoppen met Diablo 3 spelen en ik laat huishoudelijke taken liggen en doe niets meer dan dit stomme spel spelen. Dat komt door de “belonging driehoek” die optimaal heeft vormgegeven. De beloning driehoek is een door mij bedachte term die het spel voor mijn hoofd ideaal en daarom gevaarlijk verslavend maakt.

Ik zal jullie uitleggen wat deze game mij geeft per hoek van de driehoek.

  1. Het spel bestaat uit korte intensieve momenten. Je gaat op een missie binnen Diablo en wordt met een lulligheidje weg gestuurd. Vaak moet je iets halen, stukmaken of zoeken, dat was het ongeveer wel. Maar terwijl je deze missie uitvoerend wordt je poppetje sterker en kan deze meer. Ik speel een barbaar die met veel geweld alles kapot maakt wat ze tegenkomt. Mijn karakter Beukende Ria lust wel pap van geweld. Eerst kan ze alleen staan maar na 10 zombies krijgt ze op level 2 een extra vaardigheid. Dat gaat door tot ze level 70 is en kan kiezen uit vele vaardigheden. Je komt in de wereld van Diablo verschillende kleine groepjes tegenstanders tegen die je met gemak kunt uitschakelen. Daarna is het slechts een klein stukje wandelen en daar is weer een groepje (iets sterkere) tegenstanders. Ook deze beukt mijn Ria aan pulp en ze loopt door naar het volgende korte moment
  2. Kleurtjes kleurtjes overal. De vaardigheden die mijn Ria heeft opgedaan in de afgelopen 70 levels van haar progressie zorgen ervoor dat ze als een kleurenwaaier door het landschap trekt. Haar bijl geeft rode strepen, vuur achtervolgt haar, ik heb gloeiende vleugels aangezet, mogelijkheden die ze heeft laten de grond bevriezen in witte strepen/bollen je kunt het zo gek niet bedenken. Daarbij komt nog dat de tegenstanders ook nog allemaal vuurballen gooien, electro ballen rondsturen, gif spuiten. Het hele beeld vult zich met blau, rood, wit, groen en diverse flitsen.
  3. Het stopt niet en is nooit op. Diablo is een spel waarin mensen meer uren hebben gestopt dan je normaal in een werkjaar wegzet. Zo veel is er te doen. Na het uitspelen van het verhaal gaat je missie door, na het bereiken van level 70 kun je je figuurtje nogmaals opschalen naar nog meer vaardigheden. Daarnaast kun je je uitrusting nog versieren, meer indrukwekkend maken en van extra’s voorzien die je ook weer sterker maken. Het spel blijft maar door gaan en doorgaan. Ook kun je met meerdere spelers de wereld van boosaardige beesten verlossen. Die elke keer iets sterker worden. En dan heeft de uitgever ook nog eens bedacht dat het hebben van seizoenen ook wel wenselijk was. Een seizoen is een periode waarin je vanaf 0 begint en waarin er speciale extra’s op het spel gezet worden. Na afloop van het seizoen is er een nieuw seizoen met weer hele andere extra’s

Inmiddels is het nu 22 november en ik heb al meer dan 45 uur in Diablo 3 gestopt. Mijn Beukende Ria heeft nog maar net haar volle potentieel laten zien en ze kan nog zover groeien. Daarnaast zijn er nog 6 andere klasses waarmee ik ook nog een poppetje kan maken. Zo veranderd Diablo 3 van een hakspel naar een vechtspel als ik een vechtersmonnik kies of een schietspel als ik een figuurtje kies dat kan schieten. Ik ben voorlopig nog niet klaar met Diablo 3 denk ik. Mocht je ook wat gevoelig zijn voor de beloning driehoek in je hoofd dan moet je heel goed uitkijken als je Diablo 3 gaat spelen. Het kan wel eens het laatste spel zijn wat je voorlopig kan spelen. 

Advertentie

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 22 november 2018, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: