Opnieuw verliefd op een Nintendo machine.

Sinds een maand is er een nieuwe liefde in mijn leven, om maar gelijk met de deur in huis te vallen ze heet Switch. Ik ga er maar van uit dat jullie niet dit blog gebruiken als nr. 1. Nintendo nieuwsbron. Dat zou tenslotte behoorlijk gaten in je informatievoorziening opleveren. En dat jullie dus weten dat de Switch een Nintendo spelcomputer is die gebruikt kan worden in handheld en in TV stand (dus een WiiU gamepad zonder het apparaat). En met de Switch is iets aparts aan de hand.


Er zijn namelijk mensen (heel veel mensen) die er graag spellen voor maken. Waar we op de WiiU nog moesten smeken voor een release van Nintendo een keer per half jaar. Daar heeft de Switch dus gewoon alle Indie studio’s achter zich. Het aanbod is zelfs zo groot dat Nintendo is gestopt met alleen op donderdag spellen uit te brengen (zoals bij de Wii en de WiiU) maar dat je nu elke dag bijna nieuwe spellen in de digitale winkelschappen ziet shinen.

Toegegeven de Switch heeft niet altijd de nieuwste spellen in zijn catalogus, maar de kreet PETS komt vaker en vaker langs in de Nintendo nieuws kanalen. PETS staat natuurlijk voor “Port Everything To Switch” omdat de uitgevers er nu echt wat van wensen te maken. En niet alleen de Indie vriendjes willen er echt wat van maken. Ook grote namen als Activision Blizzard, Capcom, Bethesta, Square Enix, Ubisoft en EA zetten hun games over op de Switch. 

Dat geeft een probleem dan waar je als Nintendo only speler de afgelopen jaren nooit last van hebt gehad. Je moet namelijk kiezen wat je zou willen spelen. Er zijn zoveel spellen te spelen dat je echt een spellen keuze moet maken (of moet besluiten dat je helemaal niets anders meer wilt doen in je leven). Er is genoeg te doen, ik ben momenteel druk met Monster Hunter en met Dragon Quest Builders. Spellen waar je al snel 80 uur in kunt neerzetten en ik heb maar effectief 4 uur speeltijd per week.


Daarnaast speel ik ook nog graag Zen Pinball wat ook de nodige uurtjes kan kosten om de score boven mijn digitale vrienden uit te houden.

Al met al ga ik de aankomende periode een behoorlijke hoeveelheid tijd steken in mijn nieuwe liefde. En ik ben zelfs weer zo enthousiast n verliefd over Nintendo dat ik er zelfs weer over kan wil en durft te bloggen.

Advertentie

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 15 oktober 2018, in Blog, Fan, Nintendo, Stream, Switch en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: