Lord Of The Rings Online

Als je via LOTRO.nl op dit blog gekomen bent zul je wel even denken dat er iets mis gegaan moet zijn. Maar niets is minder het geval, geen nood niet in de stress schieten. Ik heb het LOTRO.nl domein al jaren in mijn bezit en hij is al op en neer gesprongen van en naar diverse meer op videogame gerelateerde sites. Nu laat ik het hier heen wijzen zodat ik vast wat verkeer heb šŸ˜‰ maar ik wil ook nog best informatie geven over Lord Of The Rings Online (waar LOTRO voor staat).

Wat is LOTRO:
Lotro is een masive multiplayer online game, een spel dat je speelt met veel mensen tegelijk op het internet. Je maakt een karakter en bouwt deze op via missies en monster gevechten. Het grootste doel is om samen met andere spelers grote monsters aan te vallen en te verslaan.

Kan ik Frodo zijn:
Nee je kruist de weg van het fellowship of the ring wel, en je komt zeker weten bekende en minder bekende figuren tegen uit het boek (en de film) maar je kan ze niet spelen.

Wat kost dat:
Eerder wat LOTRO een klassieke MMO eentje waarvoor je 15 euro per maand moest betalen maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. LOTRO is free to play, je kan gratis een figurtje aanmaken en een groot deel van het spel spelen. Je kan het hele spel spelen op een gratis basis, echter als je meer gemak wilt bijvoorbeeld meer spullen meenemen en of sneller reizen dan zul je punten moeten betalen. Deze punten kan je halen in het spel OF je kan ze gewoon kopen.

Welke wereld speelt het zich af dan:
Momenteel hebben de makers van het spel (Turbine onderdeel van Warner Inetractive) de rechten voor De Hobbit en de In De Ban Van De Ring boeken. Niet van De Silmarillion of van de Kinderen Van Hurin, er zitten wel figuren uit deze verhalen in het spel maar die zullen niet zo genoemd worden.

Het spelĀ lijkt niet eens op de films:
Toen het spel gemaakt werd hadden ze niet de rechten tot het film materiaal en is het spel geworden zoals het nu is. In 2010 is Turbine opgekocht door Warner Interactive Entertainment, die ook de rechten voor de uitgaves van games in het Ban Van De Ring universum heeft. Dus misschien gaan het wel meer op elkaar lijken nu ze alle rechten onder een paraplu hebben bij Warner maar ik verwacht van niet.

Waar kan ik dit gratis spel halen:
Er zijn 2 versies van LOTRO een europese en een Amerikaanse. Ik raad de europese versie aan omdat je dan altijd veel mensen hebt om mee te spelen omdat de amerikanen nog slapen op werken op het moment dat het hier Gametime is. De europese versie is gratis te halen op LOTRO-europeĀ de Amerikaanse versie haal je hier.

Veel plezier in deze geweldige game, en mocht je geinteresseerd zijn voor nintendo nieuws dan kan je dit blog ook volgen šŸ˜‰

Per 1 Juni gaat het gehele spel ondergebracht worden bij Turbine dus zowel de Europese als de Amerikaanse servers. Tot 31 mei werkt Codemasters aan de servers daarna is het in handen van Turbine. En zullen ook alle abbonees overgezet gaan worden. Als je dus dit nar 31 mei 2011 leest zul je een account moeten aanmaken op http://www.lotro.com

Advertentie
 1. Level 30 Hobbit Minstrel op Eldar. Heb alleen absoluut geen zin de hele tijd deeds te doen om verdomme een keer quests te doen in the North Downs. Erg zonde van die Turbine Points.

 2. f2p is minder leuk er zij nu mensen die lotro spelen en niet willen betalen, deze mensen vinden lotro dus niet leuk genoeg, hierdoor word de sfeer zo ontzettend veel minder. van lvl1 – 30 wat ik deze week gedaan heb heb ik moet4en solo-en omdat niemand reageert of FS invites of ze ditchen je nadat zij hun qeust of deed gehaald hebben…..het begint op WoW te lijken en runescape….zonde
  mectuur 65 champ -eldar

 3. Ik snap echt geen bal van t spel? en hoe weet ik nou of ik europa of amerika heb gedownload??

 4. thierry meijdam

  Ik heb de game in de winkel gekocht en instaleerd maar ik kan hem niet spelen.
  wat moet ik nu doen

 5. kun je game cards ergens in een winkel in nederland kopen?

 6. Kun je game cards in winkel in nederland kopen??

 7. Het lijkt me een hartstikke leuk spel, maar het downloaden duurt zo lang dat ik hem meestal annuleer. Misschien eens in de nacht laten aanstaan..

 8. Je kunt heel makkelijl via steam het spel nu ook binnenhalen. Maar je moet inderdaad wel 12 gb aan data binnenhalen ja…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: