Daar gaan we weer.

Bij de lancering van een nieuw Nintendo product is het elke keer hetzelfde. Veel ontwikkelaars kondigen titels aan die  “speciaal gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van de …[vul naam console in]…” echter na een aantal maanden lopen die ontwikkelaars weg. Daarna blijven de Nintendo fans zitten met wat spellen die Nintendo zelf maakt, dit was zo met de GameCube, de Wii en de 3DS. Maar nu kunnen we ook de WiiU bijschrijven in dit rijtje. Verschillende titels die eerst speciaal voor de WiiU zouden zijn gaan nu multi platform. Zo gaat het spel Rayman Legends nu ook naar de 360 en de PS3 (waarschijnlijk ook naar de PS4 en de 360²). Ook Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge gaat naar de 360 en de PS3 overgezet worden, en die consoles hadden al een versie van Ninja Gaiden 3.

Ik vindt het heel tof dat spellen multi platform gaan, maar dit zijn exclusieve titels die alleen voor de WiiU zouden zijn. Dus veel mensen met een WiiU voelen zich behoorlijk in de kuif gepikt. Ook is er zo natuurlijk geen markt voor goede 3rd party spellen op de WiiU als alle spellen ook op andere systemen komen heeft de WiiU geen meerwaarde meer. Veel mensen hebben al een 360 en of een PS3 thuis aan de TV hangen, om dan 350 euro voor een WiiU te betalen waar je precies dezelfde spellen op kunt spelen is dan moeilijk voor elkaar te krijgen. Ook is de spellen uitgever EA wat voorzichtig om zijn spellen op de WiiU te zetten, maar die zetten juist weer een oud spel (Need For Speed Most Wanted) over naar WiiU (3/4 jaar na de release op de andere systemen)

Het lijkt er dus meer en meer op dat de WiiU ook qua software erg op zijn voorganger gaat lijken. Een leuke console om de Nintendo spellen op te spelen voor erbij, terwijl je voor de andere spellen je 360² of je PS4 hebt.

Advertentie

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 8 februari 2013, in 3DS, Fan, Wii, WiiU en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: