De nieuwe Wii U… en nU?

Goed we weten dus dat de opvolger van de Wii er aan komt. Aangezien het niet is opgegeven bij de winstcijfers van dit jaar ga ik ervan uit dat het eind 2012 begin 2013 komt. Hij wordt HD en krijgt een rare controller, maar wat nu?

We weten inmiddels iets meer van de Wii 2. Zo weten we dat het de Wii U heet en dat die naam meer wennen is dan dat Wii was in 2006.  Ik kijk elk jaar met een paar vaste bezoekers van een andere gameblog naar de nintendo conferentie op de E3. Vorig jaar zaten we joelend en verliefd naar onze streams te staren toen Reggie de 3DS de zaal liet indragen door 100 dames met een 3DS aan hun riem.

Dit jaar stonden we verbijsterd te kijken wat we nu moesten met de Wii U. Was het alleen een controller, was het een heel systeem. Was het een handheld was het een homesysteem. Was het voor “hardcore” spelers of was het voor “casual” spelers.

Nu een aantal dagen later is de storm gaan liggen en zijn de details en meningen wel weer opgemaakt. Daarom plaats ik ze nu pas ik wilde eerste een goed beeld hebben over wat is er eigenlijk over het systeem te schrijven dat interessant is.

Wat we hebben gezien is het systeem net zo sterk is als de PS3. Ook kan het HD beelden produceren, maar dat is niet echt heel bijzonder dat kan mijn 100 euro kostende Chinese Android tablet ook. Het krijgt schijfjes van 25 GB, en even denken een PS3 kan op een Blue Ray 50 GB kwijd (optioneel). Ik verwacht dat  het een afgeleide wordt van HD-DVD een standaard die flopte en op de makrt vervangen is voor blue ray. Zo hoeven ze geen rechten aan Sony( die de rechten van blue ray heeft) te betalen. Gamecube ondersteuning gaat eruit, de Wii U is wel 100% compatible met de Wii.

Verder hebben we niet veel gezien over het systeem, we weten niets over de online structuur. Zelfs niet hoe het systeem menu eruit ziet. Alleen de controller is het grote nieuwe dingetje. Het is een typisch Nintendo systeem, ze kunnen heel betaalbaar maken en dan met een paar leuke foefjes aanbieden zodat je uit je stoel geblazen wordt. Dat is de magie van Nintendo met een goedkoop stukje technologie een dijk van een systeem maken.

Over de controller ga ik later een artikel schrijven, voor nu nog een filmpje over hoe Zelda er op de nieuwe Wii U uit KAN ZIEN. Dit is een demo jongens en meisjes niet in paniek schieten.

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 13 juni 2011, in Geen categorie, Nintendo, WiiU. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: