Nintendo sluit delen van Europese site wegens aanval

Belangrijk bericht over cyberaanval op de nintendo site.

Dit hele bericht is overgenomen van www.tweakers.net duidelijker kan ik het niet uitleggen.

Nintendo heeft bepaalde delen van zijn Europese site gesloten uit voorzorg. Kwaadwillenden zouden middels phishing gegevens van Nintendo-klanten proberen te achterhalen. Privégegevens zijn niet in gevaar, zegt Nintendo.

Het is onduidelijk waarom Nintendo delen van de site sluit, want meestal gebeurt phishing op een ander domein, dat juist heel erg doet denken aan de site van een betrouwbaar geacht bedrijf. Onder meer Club Nintendo is door de phishing-aanval momenteel niet toegankelijk.

Nintendo bracht het nieuws over de aanval zelf naar buiten via een mededeling die op de homepage verschijnt. De details van de aanval zijn vooralsnog niet duidelijk. De consolemaker zegt in de mededeling dat er op de Europese site geen privé-gegevens worden bewaard, waardoor die ook niet kunnen worden gestolen.

Hackers hebben het afgelopen maanden gemunt op de gamesindustrie. Dit voorjaar werd eerst Sony’s PSN gehackt, waarbij accountgegevens van 77 miljoen gamers werd buitgemaakt. Vervolgens werden veel sites van Sony gekraakt. Ook gamessite Codemasters is gehackt. Volgens de beheerders zijn alleen versleutelde wachtwoorden buitgemaakt. Omdat die ontsleuteld kunnen worden via een brute force attack, moeten alle gebruikers hun wachtwoord veranderen.

Waar ik eerder nog wel eens negatief was over dat mijn Wii mijn creditcard nummer niet kan onthouden. Zodat ik het elke keer weer helemaal opnieuw moet intikken. Nu ben ik daar met deze golf van hacking acties wel weer gelukkig over.

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 11 juni 2011, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: