Rayman Origins komt als disk game naar Wii

Amazon plaatste gisteren heel even een plaatje van de Wii versie van Rayman Origins. Dit is het nieuwe 2D deel van de serie na een aantal verschrikkelijke 3D projecten. Ook heeft Rayman de Whaaaa schreeuwende konijnen dit maal achter zich gelaten.

Wat deze uitvoering zo bijzonder maakt is dat het een van de eerste spellen is met het Ubi-Art framework. Dit raamwerk maakt het mogelijk een 2D plaatje heel snel te animeren door simpel wat scharnierpunten aan te wijzen op het plaatje. Het effect is dat het spel echt lijkt op een tekenfilm en dat zo heel snel diverse 2D kunst games te maken zijn. Ook maakt het de figuurtjes heel schaalbaar waardoor je hele grote objecten kan maken en dan kan uitzoomen. 

Eerder was deze titel al aangekondigd door Ubisoft voor de Xbox 360 en Playstation 3, de Wii versie moest een verassing blijven tot de E3. Maar door een foutje van Amazon en goed journalistenwerk van de collega bloggers van n1ntendo.nl (opbellen en vragen of het waar is) weten we dus dat het naar de Wii komt.

De Wii heeft al veel van deze 2D spellen gekend en nu komt er weer een bij na New Super Mario Bros, Donkey Kong Returns, Muramasa the demon blade, Wario Land Shake It, Kirby Epics Yarn en A boy and his blob mogen de Wii bezitters niet klagen over een tekort aan goede 2D disk spellen. Als ze er zo mooi uitzien als deze Rayman titel dan mogen ze er van mij nog wel een aantal maken.

Advertentie

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 12 mei 2011, in Nintendo, Wii en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: