Stream launch window gelekt ???

De launch window (wanneer het ding in de winkel te koop is) is één van de misteries van de nieuwe Nintendo console. Nerds enthousiastelingen van overal op het internet proberen deze informatie te krijgen. Nu heeft een uitgever zich misschien “versproken” en een tipje van de sluier opgelicht.

Majesco uitgever van toppers als ehhhhh…. nouja dat doet nu even niet ter zake…  heeft een nieuwe game aangekondigd met deze tekst.

Zumba® Fitness 2 will launch on Wii this holiday season and another-to-be announced platform in early 2012.”

Even denken… Alleen Nintendo en Sony hebben nog niet aangekondigde platformen. Maar de Sony NGP is een handheld en de Nintendo heeft een nog niet aangekondigde release datum. Mijn gokje is dat het de Stream is die vroeg 2012 in de winkel moet liggen.

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 11 mei 2011, in Nintendo, Stream en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Wil nog niet zeggen dat ze me een ‘to-be-announced platform’ een nieuwe console bedoelen… kan evengoed de PS3 (Move) of Xbox 360 (Kinect) zijn, dan meer een ‘to-be-announced platform’ in de zin van ‘dat-gaan-we-op-een-later-moment-bekend maken’. Hoop eigenlijk dat ik gelijk heb, zit niet te wachten op nog meer ‘shovelware’ van zakenvullers van Majesco (en al die spelletjes van Ubisoft waarvan de titel doorgaans op een ‘Z’ eindigt).

  • Zumba is op de Wii een goed verkopende titel, dus een vervolg is een gegeven.

   Aangezien Majesco met zo min mogelijk investering zo veel mogelijk geld wil binnen harken (net als iedereen dat eigenlijk wil) verwacht ik dat het voor hun logischer is om een Stream versie te maken dan een kinect versie. Juist omdat de Stream zoveel op de Wii lijkt (zelde Chip architectuur zelfde videokaart merk enz) is de software heel makkelijk om te zetten. Net als de Wii die heel veel lijkt op de GameCube en de eerste generatie wii spellen waren omgezette gamecube spellen.

   Dan kunnen ze van die (stream) versie met HD beelden makkelijk de art pakken en een Kinect versie maken voor de 360. Maar ze kunnen het ook andersom doen. Eerst de HD Kinect versie en dan de stream versie.

   Het is een beetje gissen nar ik verwacht dat Majesco ook zo uitgekookt is om dit juist ZO in hun press release te zetten zodat ze veel aandacht krijgen voor Zumba 2 op Blogs zoals deze. En dat is zowiezo gelukt… Ik zeg 1 extra consumptiebon naar de Marketing meneer 🙂

   En als ze in de launch periode zitten dan hebben ze gegarendeerd meer verkopen. Kijk maar naar de 3DS matige titels verkopen heel goed omdat er gewoon niets meer/beters te koop is en je wil leuk spul om je nieuwe hardware bezig te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: