De Mother 1 en 2 Fan vertaling is af.

In Amerika is er het spel Earthbound een Japans Super Nintendo spel dat zich in Amerika afspeeld. Dit spel geeft een leuk beeld hoe de Japanners naar de Amerikaanse cultuur kijken in 1994. Dit spel is nooit in Europa uitgebracht kreeg een lauwe ontvangst in Amerika en heeft de Cult status behaald. Een aantal figuurtjes van Earthbound is nog in Super Smash Brothers terecht gekomen en zo kennen de meeste gamers uit Europa de figuurtjes van Earthbound.

Wat een geklets over Earthbound, het ging toch over Mother 1 en 2. Ja laat me het uitleggen, Mother 2 is de Japanse naam voor Earthbound. Volgen we het nog? Mooi Mother 1 is een game die op het Nintendo Entertainment System alleen in Japan is uitgebracht. Er is een Game Boy Advance uitgave van Mother 1 en 2 geweest maar ook die is nooit naar het westen gekomen.

Met andere woorden het is voor het eerst dat mensen die geen Japans spreken dit spel kunnen spelen. Het is een beetje illegaal maar ach dat mag de pret niet drukken. Als je de ROM file van Mother 1 + 2 game boy advance te pakken heb weten te krijgen kan je een patch uitvoeren op die rom file en dan kan je het spel in het Engels spelen. Hiervoor heb je de ROM nodig de patch en een GameBoy Advance Emulator.

Bedenk wel dat het een door fans gemaakte vertaling is die niet door Nintendo wordt ondersteund en of ontwikkeld. Er gaan trouwens ook al jaren geruchten over een officiële Mother 1 vertaling die ergens in een lade is verdwenen.

Heb jij de ROM file van Mother 1+2 en wil je wel eens weten wat die figuurtjes allemaal vertellen in het spel snel je naar deze site en download de patch voor het spel. En dan kan je eindelijk zien waarom Japan al jaren helemaal in de ban is van de Mother spellenserie. Er zijn zelfs speciale mother 1 + 2 events in Japan.

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 29 april 2011, in Nintendo, Retro en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: