Lijkt de Stream op een Pal Super NES?

Toen het bericht kwam dat de stream op een Super NES zou gaan lijken schrok ik toch wel even. Voor ons Nederlanders is de Super NES namelijk een best mooi apparaat. Maar die uit Amerika is het een omgebouwde bouwvakkers broodtrommel waar je snoeren op kan aansluiten.

Gelukkig kwam ik vandaag een nieuwtje gerucht tegen dat het nieuwe systeem op een Japanse Super Famicom of terwijl de Europese Super NES zou gaan lijken.

Uiteraard weer een gerucht dus zet er geen geld op in. Maar als het waar is is dat een hele geruststelling.

Na de klik meer geruchten.

Let wel op dat deze geruchten niets meer of minder zijn dan dat, maar het is altijd leuk om over na te denken.

 • Nintendo laat de complete console zien op de E3 samen met de 1st en 2nd party games.
 • Hij speelt ook Wii/GameCube spellen af en al je Virtual Console en Wiiware spellen worden overgezet.
 • Veel 3rd party spellen makers hebben een ontwikkel unit en laten dingen op de E3 zien (film of live)
 • 3rd party spellen makers zijn betrokken bij de ontwikkeling van de console. Onder andere wat voor hardware er in de machine zou moeten komen.
 • Momenteel schijnt het een IBM tripple-core processor met 2 GB ram en grafische chip is een aangepaste Radeon R700.
 • Er zit een SSD in de console voor de opslag van gegevens (SSD is een hardeschijf met flashgeheugen. Dit is sneller, stiller en zuiniger dan een normale hardeschijf maar tot nog toe veel duurder)
 • Er komt een 1080P videobeeld uit de machine.
 • De controller lijkt op een GameCube controller met een groot LCD scherm erin, met 2 analoge sticks, face buttons, een d-pad en schouder knoppen. Er zitten echter geen analoge triggers op.
 • Het schermpje op de controller is een 6″ LCD scherm met een resolutie van 640×960 pixels. Alleen kan de controller hier zelf niets mee. Het heeft de console nodig om het videobeeld uit te rekenen.
 • Er zitten oplaadbare Lithium ion accu’s in de controller.
 • De Wiimote kan je ook gebruiken, er komt een nieuw model Wiimote bij de machine die preciezer werkt dan de huidige WiimotionPlus.
 • De ontwikkel units lijken niet op het uiteindelijke ontwerp, de console is klein en lijkt op de Japanse/Europese Super Nintendo.
 • Nintendo heeft ontwikkelaars verteld dat het hele online systeem “de beste online ervaring op consoles” moet gaan worden. Het hele idee is dat de Stream 24/7 aan het internet hangt. En de console wordt neergezet als een online en sociale console.
 • Geen friend codes meer, maar er is ook nog niets bekend over de kosten van deze service.
 • Er komt een Pokémon RPG waarmee Nintendo haar online ervaring wil laten zien.
 • De Stream moet de hardcore spelers weer gaan aantrekken die bij de Wii allemaal zijn overgestapt naar de Xbox en de PS3.
 • De console moet samen met de 3DS kunnen werken binnen spellen. Hier is verder geen uitspraak over gedaan.
En er is een lijst verschenen met titels die op de E3 getoond moeten worden aan het hongerige publiek.

Nintendo:

– Pikmin 3 (playable, launch title)
– Pokemon RPG (video, launch or near launch title)
– Super Mario Bros title (playable)
– Star Fox (playable)
– Smash Bros 4 (playable)
– Mario Kart (video)
– Zelda (tech demo)
– Metroid (tech demo)
– New IP (video)

Rockstar Games:
– Red Dead Redemption 2 (video)
– Grand Theft Auto “New Title” (video)

Ubisoft:
– Rayman Legends (playable)
– Red Steel 3 (playable)
– New IP (video)

SquareEnix:
– Final Fantasy XV

Capcom:
– Resident Evil (video)
– Megaman (video)
– Monster Hunter (video)

EA:
– NBA ’13 (video)
– NFL ’13 (video)
– NHL ’13 (video)

Activision:
– Modern Warfare 3 (video)

Konami:
– Metal Gear title (video)
– Winning Eleven (video)

Namco:
– Tekken Tag Tournament 2 (playable)
– Soul Calibur 5 (video)
– Pacman Rebirth (video)

Zo dat was weer een flinke dosis speculatie, hoewel sommige dingen heel logisch klinken: Wii backwards compatibility omdat de chips van hetzelfde familie zijn. Zijn andere dingen weer erg onwerkelijk voor Nintendo fans: Beste online service op consoles. Zo lijkt het mij lastig over Xbox live heen te komen die is zeer goed. Nintendo fans hebben weer genoeg reden om te dagdromen en te speculeren.

Bron: purenintendo

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 28 april 2011, in 3DS, Nintendo, Retro, Stream en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. Twee Rockstar titels voor Nintendo? Mocht de line-up van Nintendo kloppen, dan is deze, net als bij de 3DS nou niet echt sterk te noemen, maar goed ze wilden 3rd parties wat meer in de spotlight zetten, dus dat zou dan wel logisch zijn.

  Wat houdt dat ‘streamen’nu precies in eigenlijk? (ben op dat gebied enigszins digibeet) Wat is het voordeel t.o.v. downloaden? (vooral gezien de immer dalende prijs van opslagmedia).

  Vond die Amerikaanse SNES inderdaad niet om aan te zien, vergeleken met de Europese versie. Waarom eigenlijk verschillende modellen? Paarse knoppen? Raar!

 2. ‘Streamen’ is het versturen van slimme informatie naar een domme terminal. Met andere woorden, als je lokale machine alleen het beeld (en geluid) doorgeeft maar het echte denk en rekenwerk elders wordt gedaan.

  On live is een goed voorbeeld, daar worden de spellen op een grote server gedraait en stuurt het programma alleen het beeld en geluid uit naar je PC, Mac, Ipad of miniconsole.

  Het grote voordeel is dat er in het lokale apparaat geen dure onderdelen hoeven te zitten, alleen een vrij goedkope videochip en geluidschip met weinig geheugen. Terwijl de server die dus op een andere locatie staat al het denkwerk doet.

  Ander groot voordeel van streamen via internet is dat je de server kan aanpassen (met bijvoorbeeld meer geheugen) en de gebruikers geen upgrade hoeven te doen.

  Grote nadeel is dat er een goede verbinding moet zijn tussen de server en de client.

  Binnen je huis zal het wel werken om op een controller een 480p videobeeld te zetten heb je wel genoeg aan wifi(54mbit)

  Ik kan geen on-live games spelen omdat de servers in Amerika staan en het signaal dus te traag is om goed actiegames te spelen (lag).

  Op mijn werk draaien we een VirtualMachine via een lijn naar de grote server. we werken op machines ter grote van een Wii en alle gegevens worden centraal op de server opgeslagen.

  Er gaan geruchten dat je op de stream ook video’s kan kijken van wat vrienden aan het spelen zijn terwijl ze aan het spelen zijn. Je kan dan berichten sturen en of zelfs meedoen. Dit moet onderdeel worden/zijn van het sociale gebeuren dat de Stream moet worden. Het lijkt mij wel geweldig in iedergeval maar ook kan iedereen dan zien hoe slecht ik ben in games 😉

 3. Bedankt voor de info. Weer wat geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: