De nieuwe homeconsole van Nintendo

Heel internet staat op zijn kop, er is een nieuwe homeconsole van Nintendo op komst. Dit om de 5 jaar terug komende fenomeen geeft mij altijd veel plezier in het volgen en lezen van fans die helemaal los gaan op “feiten” en fictie. Dus ik besloot er ook maar eens een berichtje aan te wagen.

Volgens teh Interwebs zijn dit in de machine:

  • HD ondersteuning, dit lijkt mij persoonlijk een no brainer aangezien alle TV’s tegenwoordig HD zijn
  • Controllers met een touchscreen, op de controller schijnt een scchermpje te zitten van +/- 6″ waarop beeld kan worden gestreamt van af de console.
  • 3 core custom processor van IBM, de processor schijnt weer uit de stal van IBM te komen dit keer en iets sneller te draaien dan een xbox 360 chip.
  • Een AMD grafische kaart gaat het ding aan je HDTV knopen en in 1080 op je scherm laten brullen. Let op AMD = ATI die al vanaf de Gamecube zorgen voor de beeldprocessor.
  • Backwards compatible met de Wii en de GameCube. Al hoewel dat laatste mij erg onwaarschijnlijk lijkt Nintendo heeft de neiging altijd nog één generatie terug te willen ondersteunen in hun consoles. Vandaar dat ik denk dat de GameCube er nu wel uitgaat.
  • Een prijskaartje van 350 tot 400 dollar. Met naar ik verwacht 1 controller en geen spel erbij geleverd.
  • Codenaam: CAFÉ waarschijnlijke echte naam: Stream
Ook zou de machine op de E3 aan het grote publiek getoond gaan worden. En er gaan geruchten over een lancering achterin 2011 in Japan en een vroege 2012 voor USA en Europa.
Tot Nintendo iets verteld is het allemaal onzin en speculatie maar het is altijd leuk om er over te fantaseren. Ook zijn op verschillende sites al mockups (nepfoto’s door fans gemaakt) opgedoken die erg leuk zijn om te kijken. Bijvoorbeeld op Kotaku of IGN wat ik wel de moeite waard vind is dat Jeremy Parish van 1UP blijkbaar al meer weet over deze console maar niets mag zeggen. Hij vindt dit erg moeilijk dit is te horen in de Oddcast podcast.
 
Speculaties, speculaties wat zal er allemaal waar zijn en wat niet…

Over Berend Jan

Een sociaal opgeleide gehandicapten begeleider die vanuit een andere kant naar games en gaming kijkt. Met een voorliefde voor Nintendo machines en een afkeer voor 13 in een dozijn spellen.

Geplaatst op 24 april 2011, in Nintendo, Stream. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: